Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-28@15:59:56 GMT

فقر مطلق پس از انقلاب به یک پنجم کاهش یافت

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۵۰۵۷۴

فقر مطلق پس از انقلاب به یک پنجم کاهش یافت

معاون وزیر اسبق اقتصاد گفت: براساس استاندارد سازمان ملل درآمد روزانه کمتر از 2 دلار خط فقر است و بر این اساس قبل از انقلاب 47 درصد از مردم زیر خط فقر بودند اما هم‌اکنون این نسبت به 9 درصد کاهش یافت.

به گزارش مشرق، غلامرضا حیدری کرد زنگنه رئیس اسبق سازمان خصوصی سازی در نشست شنبه‌های انقلاب که باموضوع اقتصاد برگزار شد، اظهارداشت: حدود 90 درصد کل اقتصاد قبل از انقلاب در اختیار بخش دولتی بود و سهم مالیات از تولید ناخالص داخلی حدود 4 درصد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ببینید اینفوگرافیک: پیشرفت، بعد از ۲۰۰سال عقب ماندگی

وی افزود: امروز حدود 70 درصد اقتصاد در اختیار بخش خصوصی و غیردولتی است و نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی به 8 درصد رسیده است.

رئیس اسبق سازمان خصوصی سازی با اشاره به میزان صادرات، گفت: حجم صادرات غیرنفتی قبل از انقلا 2 تا 3 میلیارد دلار و عمده این صادرات خشکبار بود اما  هم‌اکنون صادرات غیرنفتی به 50 میلیارد دلار رسیده است.

حیدری کرد زنگنه درخصوص خط فقر در ایران هم گفت: براساس استاندارد سازمان ملل درآمد روزانه کمتر از 2 دلار خط فقر است و بر این اساس قبل از انقلاب 47 درصد از مردم زیر خط فقر بودند اما هم‌اکنون این نسبت به 9 درصد کاهش یافته است.ضریب جینی هم به 37 صدم کاهش یافته اما این ضریب براساس اهداف انقلاب اسلامی چندان مطلوب نیست چرا که نسبت درآمدی در کشوری مانند ژاپن که بهترین نسبت را دارد 4.5 برابر است.

وی با اشاره به شاخص توسعه انسانی افزود: ایران در شاخص‌های متعدد توسعه انسانی رتبه اول تا سوم را داراست؛ نسبت تعداد دختران در مقطع تسهیلات تکمیلی از 10 درصد در پیش از انقلاب به بالای 50 درصد پس از انقلاب رسیده است و این نشان می‌دهد نسبت عدالت جنسیتی در تحصیلات تا حد زیادی به وجود آمده است.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: حمایت از کالای ایرانی بازار سکه و ارز اربعین انقلاب اسلامی فقر مطلق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۵۰۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس آمار گمرک ایران، میزان صادرات محصولات نساجی در سال گذشته به ۴۸۹ میلیون دلار رسید.

بیشترین میزان صادرات محصولات نساجی به مقصد کشورهای عراق، افغانستان و روسیه بوده است که به ترتیب ۲۶، ۱۸ و ۶ درصد از ارزش کل صادرات محصولات نساجی ایران را به خود اختصاص دادند.

همچنین عمده‌ترین کالای صادراتی در بین محصولات نساجی شامل کف‌پوش‌های غیرمخملی باف با رقمی بالغ بر ۲۲۰ میلیون دلار بوده است.

بر این اساس، بیشترین میزان صادرات محصولات نساجی در سال ۱۴۰۲ از طریق گمرکات کاشان با اختصاص سهم ۱۶ درصد از ارزش کل صادرات این محصول انجام گرفته است، پس از آن، گمرک مشهد با ۱۱.۵ درصد و غرب تهران با ۹.۵ درصد از ارزش کل صادرات محصولات نساجی در مدت یاد شده، در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

همچنین در این مدت ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار محصولات نساجی وارد کشور شده است که این میزان نسبت به سال قبل آن ۱۲ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

امارات متحده عربی با ۳۸ درصد از ارزش کل واردات محصولات نساجی، چین با ۲۲ درصد و ترکیه با ۱۷.۶ درصد عمده‌ترین کشورهای طرف معامله در واردات این محصول در سال ۱۴۰۲ بوده‌اند.

بیشترین میزان واردات محصولات نساجی از گمرکات شهید رجایی، خرمشهر و سرخس انجام گرفته است و عمده‌ترین قلم وارداتی در بین محصولات نساجی در سال ۱۴۰۲ به پارچه‌های تار و پودباف با ۴۳۳ میلیون دلار اختصاص داشت که نسبت به سال ماقبل آن ۲۱.۵ درصد افزایش نشان می‌دهد.

شایان ذکر است، آمار صادرات و واردات محصولات نساجی که در این گزارش آمده است از فصول ۵۰ الی ۶۰ کتاب مقررات صادرات و واردات استخراج شده است و از آنجایی که فصول ۶۳ _ ۶۱ کتاب مقررات صادرات واردات جزو مصنوعات ساخته شده شامل پوشاک و البسه است و اکثر کد تعرفه‌های مشمول این فصول، ممنوعیت در واردات داشته‌اند، آمار مربوطه در این گزارش لحاظ نشده است.

کد خبر 6089881 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • صادرات ۷۰ قلم کالا از مازندران
  • بیت کوین به ۶۳ هزار و ۸۲۲ دلار رسید
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار عبور کرد
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار گذشت
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید
  • صادرات استان زنجان صعودی شد
  • آمار هولناک از وضعیت فقر مطلق /پرداختی‌ها چقدر از هزینه پایین‌ترین‌دهک‌ها را پوشش می‌دهد؟
  • دلار ریخت، طلا جهش کرد/ ورق در بازار طلا و ارز برگشت؟