Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴- محمد باقر قالیباف کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم امشب در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما درباره برنامه‌های خود برای رسیدگی به محرومان، گفت: انقلاب ما و امام ما امام مستضعفان است و فرهنگ ملی ما توجه به نیازمندان و محرومان است.

وی افزود: طبیعتاً مسئولان هم این را باید در اولویت بگذارند چون مسئولیت‌های ما هم به خاطر تلاش ملت و بویژه محرومین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الان در کشور دچار بحران اقتصادی هستیم و بخش قابل توجهی از مردم ما جزو عزیزان کم درآمد محسوب می‌شوند و برخی در یک فقر مطلق هستند که جمع کل این افراد که عرض کردم حدود 25 میلیون است.

قالیباف تاکید کرد: در برنامه‌ریزی من است که به صورت اورژانسی مشکلات کوتاه مدت اینها را حل و فصل کنیم. ریشه این کار هم طبیعتا همان بیکاری و رکود و گرانی است. برای کار درازت مدت هم باید بیکاری را چاره اندیشی کنیم. ولی خب تا حل آن زمانی خواهد برد لذا باید برای این حدود 25 میلیون نفر پیش بینی هایی کنیم. این مثل یک مجروح تصادفی است که خونش دارد می رود باید بند بیاوریم تا بتوانیم کار اساسی کنیم.

به گفته وی در هدفمندی یارانه‌ها باید اولویت حتما به این قشر داده شود. یارانه 45 هزار و 500 تومان سال 89 الان به یک سوم قدرت خریدش کاهش یافته، باید همان قدرت خرید را برایشان حفظ کنیم که میشود 150 هزار تومان.

کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم تصریح کرد: در حوزه بیکاری ما 5 میلیون شغل در برنامه قطعی داریم و در این بخش شغل، سامانه ملی کارانه داریم که همه جوانان بالای 18 سال جویای کار با شروع دولت مردم آنجا ثبت نام می‌کنند که آئین نامه‌ای دارد و نشان می‌دهد تحصیلات و مهارت آنها چگونه است. اینکه اخراج شده‌اند یا نه و آیا متاهل هستند یا مجردند.

وی اضافه کرد: بر این اساس آنها را به مراکز مختلف معرفی می‌کنیم و مشغول به کار. الان خانواده‌ای که متاهلند و از کار بیکار شده‌اند چه باید کنیم؟ ما پیش بینی 250 هزار تومان تا مدتی که در سامانه هستند تا زمان مشغول به کاری کمک هزینه می‌دهیم و بعد از جذبشان در کارگاه، این پول را به آن کارگاه می دهیم که جذب کرده است.

قالیباف خاطرنشان کرد: اولویت ما در بخش خصوصی است برای کار. چون آن‌قدر که آن می‌تواند اشتغال ایجاد کند، بخشهای عمومی و دولتی قادر نیستند. ما زنان سرپرست خانوار که یکی از موضوعات جدی کشورمان است؛ الان مرد دو شیفت کار می‌کند و خانم خانه کار می‌کند مشکلات اقتصادی دارند. در این وضعیت خانم خانه‌دار که سرپرست خانوار است واقعا اگر دولت به اینها توجه نکند به چه کسی توجه کند؟

وی ادامه داد: در خانواده‌ای که هشت معلول دارد، با 50 هزار تومان به ازای هر معلول آیا فقط نیازهای بهداشتی اولیه اینها هم حتی تامین می شود؟ بعضا این سوال را می پرسند که آیا می توان 5 میلیون شغل ایجاد کرد؟ من با اطمینان می‌گویم می شود. چه در حوزه آی تی و گردشگری و خدمات و صنعت و ... می‌توانیم. اولین کشور دنیا هستیم در جمع منابع گازی و نفتی. الان 51 میلیون تن در حوزه پتروشیمی تولیدات داریم که می توانیم تا 61 میلیون تن الان ظرفیت افزایش داریم در کمتر از یکسال افزایش دهیم. هر میلیون تن 200 هزار شغل مستقیم و 400 هزار شغل غیرمستقیم ایجاد میکند. تکنولوژی و نیروی انسانی و مواد اولیه‌اش هست.

این کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم تصریح کرد: ولی الان گازی که تبدیل به مواد اولیه می‌شود به جای تبدیل به ارزش افزوده، اینها اینطور نمیشود. 4 درصدی که رانت استفاده می کنند بیشترین درامد را بدون هیچ زحمتی می‌خواهند بردارند این مواد اولیه به جای صنایع زیردستی داخل به صورت خام به خارج صادر می‌شود.البته کاهش هزینه دولت و اصلاح ساختار دولت و اصلاح نظام مالیاتی به نفع تولیدکنندگان و به نفع افراد خرده پا و جلوگیری از فرار مالیاتی از سیاست هایی است که می‌توانیم توجه به محرومین را با آن داشته باشیم.

وی افزود: کاهش فاصله طبقاتی مهم است. بیش از ده سال قبل که در شهرداری آغاز به کار کردم گفتم تلاش می‌کنیم فاصله جنوب و شمال تهران را کاهش دهیم و امروز واقعا این اتفاق در تهران افتاده. همین اتفاق باید در سطح ملی باید بیفتد. همین یارانه ها اگر هدفمند بشوند، متعهد می شوم که در طول دوره ای که بتوانیم خدمتگزاری کنیم به عنوان دولت مردم قادر خواهیم بود این روند اصلاح کاهش فاصله طبقاتی را چه در روستا و چه در حاشیه شهر و چه در شهر انشاءالله بتوانیم تحقق بدهیم و این را مردم در زندگی شان حس و باور کنند.

قالیباف درباره موضوع مفاسد اقتصادی نیز گفت: یکی از مشکلات امروز ما که مردم دلخور و دلشکسته هستند، بحث مبارزه با فساد است. فساد هرجا پیدا شد هرکسی به فاسد رحم کرد ظلم به مردم و انقلاب کرد. اولین گام ما در دولت حتما قطع دست کسانی است که وجودشان و نوع کارشان ایجاد فساد می‌کند. اینکه مرتب تاکید بر 4 درصد دارم، آنها هستند که می‌خواهند بیشترین منافع کشور را حداکثر اما بدون زحمت ببرند. با رانت و اطلاعات و ارتباطاتی که دارند، ببرند.

وی تصریح کرد: قاچاق کالا، الان قریب به 25 میلیارد دلار است، منشا فساد بزرگی است، نمی‌شود جلوی آن را گرفت؟ در حوزه واردات، کالاهای مضر و غیرضرور وارد می‌شود و دلالها سودش را می‌برند. کشاورز ما این‌ همه تولید می‌کند با اینهمه زحمت، کارآفرینان ما؛ آنها سود و پول بانک و پول کارگر که می‌دهند عملا سودی نمی‌ماند ولی دلال چندین بار سود می‌برد بدون هیچ زحمتی؛اینها مشکل اصلی رشد اقتصادی وعامل فساد هستند.

کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم تصریح کرد: مدیر اگر مطلع شد فسادی هست باید آن را به شدت برخورد کند و تحویل قوه قضائیه بدهد و این قوه بی‌ملاحظه ولی با عدالت حتما با آنها برخورد کند. همین روزها متاسفانه می‌شنویم که در خانه فلان مسئول فلان کالای قاچاق دیده شده اگر مسئول دولت بود، هم عذرخواهی می‌کردم و هم آن مسئول را برکنار می‌کردم.

قالیباف اضافه کرد: ما باید جلوی هر رانتی را بگیریم. اگر این از بستگان و نزدیکان و کنار دست بود و این کارچاق کنی را کرد، بدون تامل باید برخورد شود چون مصیبت است. اطلاع‌رسانی شفاف در این زمینه حق مردم است و رسانه‌ها باید آن را رصد کنند و رها نکنند.

وی درباره موضوع اشرافی‌گری و رانت‌خواری‌ها نیز گفت: یکی از علتهایی که می‌گویم مردم دیده نمی‌شوند و توجه نمی‌شود همین اشرافی‌گری است. وقتی زندگی و رفتار و منش فردی اشرافی‌گری باشد و مدیر از اتاقش بیرون نیاید و فقط از خانه به محل کار برود، حتما فاصله می‌گیرد. شبکه خبر بودم عزیزی از من سوال می‌کرد که برخی اعضای کابینه ثروت خود را اعلام نکرده اند. من گفتم قطعا خجالت میکشند. وقتی برخی 800 هزار تومان هم ندارند مسئول بیاید بگوید ثروت من چند صد میلیارد است. چه پاسخی خواهیم داشت؟

کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم گفت: مدیران و وزرا و استانداران در دولت مردم حق تجارت کردن و کار اقتصادی ندارند. چون باید کار مردم را انجام دهند. البته می‌خواهم بگویم آن ثروت که دارند جای شبهه نیست و اشکال شرعی ندارد ولی داشتن چنین ثروت حلال هم زیبنده مسئول جمهوری اسلامی نیست.

قالیباف افزود: با صراحت می‌گویم، من به عنوان محمدباقر قالیباف، هیچ وقت کار اقتصادی شفاف حلال هم نکردم. استانداران و وزرا و رئیس دولت در دولت مردم مکلفند ثروت خود را به اطلاع عموم برسانند و روزی که دولت را تحویل می‌دهند اعلام کنند. در طول کار هم حق کار اقتصادی ندارند و گرنه این نباشد در مقابل آن 4 درصدی که گفتم مجبورند کوتاه بیایند و آنها بر گرده اینها سوار می شوند و حق مردم ضایع می‌شود.

وی درباره موضوع آسیب‌های اجتماعی و بخصوص مسائلی مثل اعتیاد و طلاق نیز گفت: من آشنایی دقیقی با آسیب های اجتماعی دارم به خاطرچه خدمت در شهر تهران و چه در پلیس. اطلاعات دقیقی در لایه های زیرین آسیبهای اجتماعی دارم. ریشه اصلی اینها همین بیکاری گرانی و رکودی است که در جامعه هست و دوم نابرابری های اجتماعی است که فرصتها برابر در اختیار مردم قرار نمی‌گیرد.

کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم اظهار داشت: امروز اعتیاد و طلاق و این مشکلات و حاشیه نشینی و مهاجرات از آسیبهای جدی است. کودکان کار و از این قبیل موضوعات. امروز فاصله بین یک جوان تحصیلکرده با اعتیاد بسیار کوتاه است. فقط بیکاری می تواند چنین جوان بانشاطی را تبدیل به یک معتاد کندو اگر به اعتیاد رفت این را از دست دادیم. واقعا برگشت یک معتاد به شرایط عادی بسیار سخت است. البته هستند کسانی که برمیگردند.امروز فاصله بین افسردگی دختران تحصیلکرده ما در منزل با یک دختر جوان موثر برای رشد اقتصادی کشور و فعالیت‌های فرهنگی و تربیت جامعه‌مان فقط یک کار است.

وی تصریح کرد: این وظیفه ماست که این کار را انجام دهیم. اگر تاکید به 5 میلیون شغل و توجه به خانواده های نیازمند داشتیم و اشاره به سامانه شغل کردم. امروز همین شغل را برخی مسئولان می گویند نمیشود. چرا نمی شود؟ منابع است. هر سال 1 میلیون و 300 هزار نفر به جویندگان شغل اضافه می‌شوند. چرا نمی شود؟ حتما می شود و با این منابع کشور باید بشود.در غیر اینصورت درباره آسیبهای اجتماعی هم نمیتوانیم ریشه آنها را حل و فصل کنیم

قالیباف تصریح کرد: البته در آسیب‌های اجتماعی باید اقدامات اورژانسی هم کنیم. مثل کارتن خوابها. الان در شهر تهران روزانه بیش از 30هزار نفر را اسکان و جا و غذا می‌دهیم. بخصوص در زمستان‌های سرد.در دراز مدت هم همان اشتغال میتواند اسیبها را حل و فصل کند.

وی درباره اعلام دارایی مسئولان و وزرا نیز گفت: وا مصیبت از روزی که رئیس دولت و وزرا نخواهند به قانون احترام بگذارند. این وظیفه همه ماست. معتقدم ما در دولت مردم باید بیش از اینها انجام بدهیم. دانستن حق مردم است. چرا مردم ندانند ثروت قالیباف چقدر است؟ چرا نباید بدانند رئیس جمهورشان کجا زندگی میکند؟ چرا نباید بدانند چه ماشینی سوار می شود؟ حتی وزرا. حق مردم است. چرا استاندار را مردم ندانند چگونه زندگی میکند؟ علاوه بر اجرای قانون و اعلام به قوه قضائیه، حتما به اطلاع عموم هم می‌رسانیم. اول از همه خودم، اگر توفیق خدمت پیدا کنم. بعد هم از همه مدیرانم در سطوح مختلف شرطم این است که اینکار را انجام دهند.

کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم درباره موضوع ازدواج جوانان و برنامه های عملی او برای رفع مشکلات موجود در این زمینه خاطرنشان کرد: این بحث یکی از مشکلات امروز جامعه ماست؛ مسئله ازدواج با نصیحت و اینها حل نمی شود. ما فرض کنیم دخترمان میخواهد ازدواج کند؛ کسی که می خواهد خواستگاری بیاید طبیعی است اول شغلش را می پرسیم. اگر بیکار بود دختر میدهیم؟ نمی دهیم. می‌گوییم سرپناهت کجاست، نه خانه ملکی، ولی وقتی نیست چگونه ازدواج کند؟

وی متذکر شد: اگر میخواهیم ازدواج رخ بدهد باید برگردیم به کارهای ریشه‌ای. ازدواج مساوی است با شغل. وقتی میگوییم 5 میلیون شغل یعنی 5 میلیون ازدواج. این اساس کار ماست. وقتی می‌گوییم اصلاح نظام بانکی یعنی ازدواج. امروز چقدر جوان ما پشت در بانکها مانده‌اند. ما 50 هزار میلیارد وام را به چند صد نفر می‌دهیم ولی چند میلیون جوان را 3 میلیونش را هم نمی‌دهیم و وقتی میخواهد مجلس آن را 10 میلیون بکند دولت مخالفت می‌کند.

قالیباف افزود: اگر دست قاچاقچی را قطع و وارداتچی را هم همین‌کار را بکنیم و به تجار و پیمانکارانمان و کارآفرینانمان کمک کنیم، به تجاری که انتقال تکنولوژی و مواد اولیه می‌کنند، کمک کنیم ازدواج هم حل میشود. نمی‌شود فقط بگوییم جوانان ازدواج کنید و آنها هم انتظار داشته باشیم انجام دهند.الان از هر 4 ازدواج یکی طلاق است و اکثرا در سال اول. چون با هزار امید می آیند ولی مشکلات زندگی درست می‌شود.

او در پاسخ به سوالی راجع به معضلات ریزگردها و بویژه در خوزستان و درباره اینکه چه راهکاری راجع به این خواهد داشت، تصریح کرد: ما بحران اقتصادی داریم و یک چالش جدی در حوزه اجتماعی و بعد چالشهای جدی در حوزه محیط زیست و بخصوص بحران آب در حوزه محیط زیست. که خود این بحران، بحران خاک هم بوجود می‌آورد. وقتی آلودگی هوا می‌آید.

کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم تاکید کرد: حتی اگر رشد اقتصادی داشته باشیم و وضعیت معیشتی مردم هم درست باشد اگر آلودگی هوا آمد، چه ریزگردها که الان می‌گویند ریزمرگ، دیگر واقعا کیفیت زندگی از بین می رود. در همین شهر تهران هرچقدر امکانات و رفاه داشته باشید ولی آلودگی هوا آن را تلخ میکند. اصلا رابطه مستقیم بین کیفیت زندگی و کیفیت هوا وجود دارد. کاهش عمر می‌دهد، کیفیت را پایین می‌برد، مریضی‌های متنوعی را به بار می‌آورد. در حقیقت افراد زنده هستند، ولی زندگی نمی‌کنند.

قالیباف افزود: پس موضوع بسیار مهمی است محیط زیست. البته متاسفانه دولت فعلی برای حقوق شهروندی چقدر وقت گذاشت؟ آیین نامه و بخشنامه و سند حقوق شهروندی! ولی اولین حق مردم این است که اگر نان سر سفرشون نمی‌بریم، هوا را از آنها نگیریم. چه حقی بالاتر از حق هوای خدادای؟ امروز حق هوا را گرفتیم و به دنبال حقوق دیگری می رویم. اهمیت آنها از حق هوا بیشتر است؟ البته آنها هم مهم هستند.

وی تاکید کرد: اشتغال دو نوع است، پایدار و حمایتی؛ همین کاری که الان برای "مالچ پاشی" کردند، همین کار خودش چند صد هزار شغل ایجاد میکند. چرا نکردند؟ چرا امروز 22 استان ما باید تحت تاثیر گردوخاک باشند؟ در همین شهر تهران،‌ آلودگی کلانشهرها قابل حل است. همین دولت از من طرح خواست بردم خدمتشان توضیح دادم همه کارشنها قبول کردند و گفتند بهترین طرح است. من گفتم در عرض 6 سال اجرا میکنیم و آلودگی قابل حل است. گفتند خودمان اجرا می‌کنیم ولی نکردند چرا؟ مردم خسته هستند در حرف و اقدامی در عمل نمی‌بینند.

این کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم تصریح کرد: قول میدهم "دولت مردم" در حوزه آلودگی هوای شهرها که منشا اینها وسایل متحرک و شیمیایی است 50 درصد در طول دوره 4 ساله کاهش دهیم و در همین دوره،‌ آنها که منشا گرد و خاک داخلی است به سامان برسانیم و منشا خارجی هم بتوانیم با روابط خوب با همسایگان حل و فصل کنیم.

قالیباف در بخش دیگری از سخنانش گفت: باید روحیه انقلابی یعنی داشتن دغدغه مردم را حفظ کنیم. یعنی بازگشت به مردم. دخالت مردم در امور. نظارت مردم بر خودمان. حتما باید برگردیم به همان آرمان‌ها و باورها که مردم دولت را اداره کنند. در دولت مردم اولویت مردم هستند و ما واقعا نمی‌آییم دولت را تافته جدا بافته از مردم کنیم. به تجار و تولیدکنندگان و آنها که برایمان تولید قدرت میکنند، قدرت اقتصادی، تولید معرفت میکنند مانند دانشمندان و اندیشمندان.

وی افزود: آنها که تولید منزلت و آنها که تولید ثروت می‌کنند همه اینها را بزرگ میداریم و بستر را برایشان فراهم میکنیم. انقلابی بودن هم یعنی همین. انقلابی بودن این نیست که بگوییم نمی توانیم نمی شود نداریم. هم داریم هم می‌شود و هم می‌توانیم.

کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم گفت: مهمترین کاری که در مقابل آمریکا انجام دهیم این است که کار کنیم. اگر از من سوال کنید مبارزه با آمریکا یعنی چه میگویم یعنی کار کار کار. تنها راه مبارزه با دشمن تقویت قدرت اقتصادی کشور است. ما در حوزه روابط خارجی دیپلماسی قدرت بود که به ما فرصت داد برای مذاکره. امروز باید دیپلماسیمان در حوزه اقتصادی باشد. هر کارگری که به کار گرفته شود یعنی مبارزه با آمریکا. هر پیمانکار و تاجری و پیمانکاری شغل ایجاد کند یعنی مبارزه با آمریکا. یک روز مبارزه در جبهه جنگ بود، امروز جبهه تقویت حوزه اقتصاد است.

وی ادامه داد: در دولت مردم با کار و قدرت اقتصادی آمریکا را انشاءالله شکست می دهیم نه با شعار و حرفهای دیگر. این شعار دولت مردم خواهد بود. این افتخار را برای ایران و ایرانی به ارمغان خواهیم آورد.

قالیباف تاکید کرد: توافقنامه امروز یعنی برجام، تعهد کشور و حاکمیت است و هیچ دولتی نمیتواند به هم بزند. اگر من توفیق خدمت پیدا کنم، حتما پاسداری می‌کنم از این توافقنامه ای که انجام شده و این را هم مردم عزیز بدانند هر دولتی غیر از دولت فعلی هم بود همین مسیر را طی می‌کرد چرا که مجموعه ای از نظام و حاکمیت تصمیم به مذاکره داشتند. ولی امروز سوال مردم این است: نفع مردم ما از این توافقنامه چی شد؟ این ضعف جدی دولت امروز است.

وی اضافه کرد: با برجام اروپایی‌ها کالاهایشان را به ما فروختند اما مردم منفعتی بردند از حوزه اقتصادی ؟ و تولید شغل کردیم؟ ما مصمم هستیم در حفظ توافقنامه بکوشیم و حق به زمین مانده را با تلاش‌ از کشورهایی که متعهد هستند در حوزه پولی و مالی را استیفا می‌کنیم.متاسفانه دولت هیچوقت در حوزه کارشناسی وارد حوزه تجارت و بانک نشد و این ضعف موجب شد که زجرش را مردم بکشند.

قالیباف درباره تحول در آموزش و پرورش نیز گفت: در دولت مردم چه در کوتاه مدت و چه دراز مدت، تحت هر شرایط سخت اقتصادی این قول را می دهم به همه عزیزانمان در وزارت آموزش و پرورش و وزارت آموزش عالی که آینده و رشد اقتصادی و تربیت نیروی انسانی ما و افتخار آمیز شدن کشور و نجات از بحرانها تقویت اینهاست. با تحول در رسیدگی به وضع معلمین و عدالت آموزشی و تحول در تدارک تجهیزات آموزشی. هر سختی را هر کجا تحمل کنیم این را به عنوان اساسی ترین کار مورد توجه ماست.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۴۱۳۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صحبت‌های بی‌سابقه قالیباف درباره ماجرای ارز/ آغاز گشت ارشاد مسئولان توسط رادان

مادام که یکان‌یکان مردم به اندازه وسع خود در مقابل سخنان غلط برخی رجال سیاسی واکنش نشان ندهند؛ بیشتر شدن سرعت حل مشکلات با چالش مواجه خواهد بود.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

"همه اختیارات را گرفتند اما دچار مشکل هستند"

صحبت‌های بی‌سابقه قالیباف درباره ماجرای ارز

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی اخیرا در دومین نشست بررسی مسائل ارزی که با حضور مسئولان اقتصادی دولت برگزار شد با بیان اینکه در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد و دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند، گفته است: ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد. بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم و در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

به گزارش مشرق، او با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه -اما- با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیارهای موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

قالیباف با اشاره به تورم کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکردهای اقتصادی در این زمینه، گفت: به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد. [1]

*پیش از این هم تأکید شده بود که مجلس باید درباره علت مشکلات با مردم صحبت و از ابزار نطق استفاده کند.

انتظار نخست از مجلس این است که جامعه بصورت شفاف‌تری بداند چرا مثلا در رویکردهای بانک مرکزی با دو مشکل مدیریتی و اقتصادی مواجهیم و یا مسئول وضعیت فعلی ارز کیست؟ همینطور ایضا چرا هیچ طرح جامعی در رویکرد اقتصادی مربوط به ارز وجود ندارد!؟

"جدّیت قالیباف" که قبلا نیز مورد اذعان نمایندگان قرار گرفته است؛ می تواند راهگشای وضعیت کنونی باشد.

***

ضرورت عکس‌العمل مردم در مقابل اغلاط سیاسیون

علی‌محمد نمازی، فعال اصلاح طلب و عضو حزب کارگزاران اخیرا در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایلنا اظهار کرده است:

"می‌خواهید خطرها -را- کمتر و دور کنید و امنیت کشور و نظام بالا برود؟ باید فاصله دولت و مردم را کم کرده و مردم را با نظام همراه‌تر کنید. این احترام‌گذاشتن به مردم، ‌ شناخت حقوق مردم و رعایت حقوق مردم است. در آیه قرآن صراحتا آمده است که خدا به پیامبر می‌گوید اگر تو آدم سخت‌گیری بودی، مردم از کنار تو پراکنده می‌شدند. در آیه دیگری داریم که می‌گوید مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَالَّذِینَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَی الْکُفَّارِ رُحَمَاءُ بَیْنَهُمْ یعنی این پیامبر با مردم و مسلمان‌ها مهربان است. بنابراین حاکمان‌ هم باید با مردم مهربان باشند. "[2]

*مردم باید از بین رجال و فعالان سیاسی؛ دوستان و دشمنان خود را به خوبی بشناسند. راه شناخت نیز رصد عقلانیت و میزان انطباق تحلیل ها با واقعیت های موجود است.

مثلا در صحبت های نمازی دیده می شود که پیش فرض او نه تنها هیچ نشانی از مثبتات کشور ندارد بلکه تصویر یک فضای جنگی در پیرامون و درون کشور است. آنهم کشوری که فاصله حکومتش با مردم زیاد است، احترام مردم حفظ نمی شود و حاکمیت هم با مردم مهربانی ندارد! (در پیش و پس سخنان نمازی نیز همین پیش فرض مورد اشاره شده وجود دارد)

آیا اینها واقعیت کشور ماست؟

آیا میتوان چنین تصور سیاهی را در قبال کشوری داشت که به 3 قدرت هسته ای اما بی عقل جهان حمله نظامی پیروزمندانه داشته تا حق خود را احقاق کند؟

آیا تصور ظالم بودن حکومت در قبال ایران صحیح است در حالی که فیلم هایی از ضرب و شتم برخی مأموران پلیس توسط عناصر خاطی خیابانی منتشر می شود، میزان کمک های خیریه مردم به نهادهای امین حکومتی همه ساله زیادتر می شود و رهبر مملکت نیز بر حق الناس بودن رأی مردم تأکید دارد و اصلی ترین حافظ آن است...

پس می بینیم که جز استبعاد از عقل چیزی در سخنان و مواضع نمازی نیست و البته مادام که یکان یکان مردم به اندازه وسع خود به چنین سخنان غلطی واکنش نشان ندهند؛ بیشتر شدن سرعت حل مشکلات با چالش مواجه خواهد بود.

در این زمینه مثال بسیار است که متأسفانه شاهد عکس العملی از طرف جامعه نبوده ایم! از آن سخنران که ادعای شنیدن صدای امام زمان را مطرح کرد تا آن فعال ستادی اصلاح طلب که صراحتا بر "تحریم انتخابات" تأکید داشت و یا آنکه در روزگار شرایط اقتصادی خوبتر کشور از "وضعیت ته درّه" سخن گفت.

***

آغاز "گشت ارشاد مسئولان" توسط رادان

مشرق گزارش داد: سردار احمدرضا رادان، فرمانده نیروی انتظامی طی سخنانی در جمع استادان و طلاب مدرسه عالی فقهی امام علی بن موسی الرضا(ع) گفته است:

"۳۲ سازمانی که در این نظام مسئول بودند برای ساماندهی حجاب و عفاف نه تنها کار خودشان را نمی‌کنند بلکه شبهه و شک و تردید در دل مردم نیز می‌اندازند. دل کسانی که ایجاد شبهه و شک و تردید می‌کنند، تسخیر دشمن شده است. "[3]

*نمی توان و نباید از کنار سخنان سردار رادان به سادگی گذشت.

او نه آمریکا یا اسرائیل بلکه صراحتا نهادهایی در درون کشور را خطاب قرار داده و می گوید آنها به وظایفشان در حوزه حجاب عمل نمی کنند و بلکه حتی برخی از آنها ایجاد شبهه و تردید نیز می کنند!

اگرچه انتظار بود رادان صراحتا از این نهادها اسم بیاورد اما لازم است که در یک رویکرد حاکمیتی؛ این سازمانها و مسئولان آنها شناسایی و به مردم معرفی شوند. زیرا با سخنان سردار رادان یعنی عملا شاهد یک کژ کارکردی سیستمی هستیم.

در این زمینه البته قوه قضائیه و نهادهای امنیتی نقش ویژه‌تری برای پاکسازی فوری سیستم دارند.

لازم به ذکر است که مقام معظم رهبری در یک سخنرانی خود در سال 80 پیرامون مسئولانی که آرمان های اسلامی و قانونی نظام را قبول ندارد، فرموده اند:

"اگر کسی در نظام جمهوری اسلامی در مسؤولیتی مشغول کار است، ولی آرمانهای نظام جمهوری اسلامی را آن‌گونه که امام بزرگوار ترسیم کرده است و در قانون اساسی تجسّم پیدا کرده، در دلش قبول ندارد، اشغال آن پست برای او حرام شرعی است. "

***

1_mshrgh.ir/1597009

2_https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1471895

3_mshrgh.ir/1597230

دیگر خبرها

  • رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: آواربرداری از خرابی 10 ساله زمانبر است/ سیاست های اقتصادی دولت ثمر داده/ کشور به مدت یک دهه دچار عقب‌ماندگی بود
  • دو قانون مصوب مجلس از سوی قالیباف به دولت ابلاغ شد
  • رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: کشور به مدت یک دهه دچار عقب‌ماندگی شده بود
  • واکنش خلجی به کنایه رسانه‌ها با عبارت «دولت کجاست؟»
  • صحبت‌های بی‌سابقه قالیباف درباره ماجرای ارز/ آغاز گشت ارشاد مسئولان توسط رادان
  • معاون پارلمانی رئیس جمهور به اظهارات قالیباف پاسخ داد
  • پاسخ معاون پارلمانی رئیس جمهور به اظهارات قالیباف
  • رییسی مطرح کرد؛کاهش نرخ بیکاری در کشور/ بر عهد خود با شما مردم باقی هستم
  • کاهش واردات و توسعه صادرات؛ راهبرد مهم فعالیت مناطق آزاد
  • کاهش نرخ بیکاری در کشور/ دولت از برنامه‌های اعلامی خود عقب نیست